نکات طلایی فن بیان و گویندگی
مطالعه کتاب های فن بیان
مطالعه کردن همیشه یکی از بهترین راه ها و تکنیک ها برای یادگیری هر آن چیزی بود که به آن آگاهی نداشتیم. مهم نیست موضوعی که مد نظر شماست چه چیزی باشد. تنها چیزی که اهمیت دارد این است که با مطالعه کردن می توانید راهکار های بسیار جالبی را یاد گرفته و آنها را عملی کنید. همین امر موجب می شود که بعد از مدتی با عمل کردن به کارهایی که در کتاب گفته شده شاهد تغییرات چشمگیری در موضوع مورد نظر خود باشید.
مبحث فن بیان نیز از این مقوله جدا نیست. کتاب های خوب بسیاری در این زمینه وجود دارند که میتوانید با مراجعه به آنها و استفاده از تمرینات و راهکارهای آنها فن بیان خود را تا حد بسیار زیادی تقویت کنید. دوتا از بهترین کتاب ها، کتاب فن بیان نوشته برایان تریسی ٫ اصول سخنرانی به روش تِد می باشد؛ دو از درجه یک ترین کتاب ها در حیطه فن بیان و سخنوری به حساب میان !! اینم بگم که صرفا خوندن کتاب در این زمینه نمیتونه جوابگو باشه بلکه کتاب فقط اطلاعات تئوری شما رو بالا میبره و با آموزش دیدن و تمرین کردنه که شما میتونید ازمون و خطا کنی و با تمرین و تکرار بیانت لحنت صدات و طرز صحبت کردنت و ارتباط گرفتنت رو دستخوش تغییرات مثبت و عالی کنی
تکرار جملات پیچیده
تکنیک بسیار موثر دیگری که برای تقویت مهارت های کلامی می توان از آنها استفاده کرد، تکرار جملات سخت میباشد. زمانی که شما جملات سخت و پیچیده را تکرار میکنید، باعث میشود که تلفظ شما تا حد قابل توجهی بهبود پیدا کند. به همین علت است که در کلاسهای فن بیان در این تمرین یکی از بهترین تمرینات محسوب میشود و اغلب از آن استفاده می کنند تا شرکت کنندگان به رضایتی که مد نظر دارند دست پیدا کنند.
جملاتی را انتخاب کنید که تکرار پشت سر هم آنها سخت باشد و در واقع زمانی که می خواهید آنها را تکرار کنید، دچار سختی شوید. تکرار مداوم آن ها بدون شک فن بیان شما را تا حد قابل توجهی افزایش میدهد.
البته اونم طبق روشی که مسترویس به همراه تیمش به کار میگیره درصد رشد بیان و صدای شما تا ۹۰ درصد افزایش پیدا میکنه طبعا استمرار در تمرین کردن نتیجه بهتری به شما میده
خواندن و صحبت کردن هم زمان
برای شما هم پیش آمده که خودتان یا دوستانتان قرار بود در یک جمع سخنرانی انجام دهید، اما هنگام ارائه مطالب یک برگه در دست گرفته اید و تمام صحبتهای خود را از روی آن خواندید؟ بدون شک این رفتار در مخاطب احساس خوبی ایجاد نخواهد کرد و همین طور باعث خواهد شد که نوعی احساس خشک بودن و رسمی بودن بیش از حد به مخاطب دست بدهد و انعطاف کلام و جذابیت آن را از بین ببرد.
برای حل این مشکل یکی از بهترین کارهایی که میتوانید انجام دهید این است که قبل از اینکه بخواهید صحبت های خود را در جمع ارائه دهید، سعی کنید چندین بار آنها را مرور کنید و به لحن های مختلفی که باید در طول ارائه داشته باشید مسلط باشید تا پیام خود را به بهترین شکل به مخاطب منتقل کنید.
به متن سخنرانی خود تسلط داشته باشید. این تسلط موجب میشود که در زمان سخنرانی لازم نباشد که مرتباً به روی برگه خود منعطف شوید و از مخاطبانتان و ارتباط چشمی با آنها غافل شوید. فراموش نکنید برقراری ارتباط چشمی با مخاطب یکی از مهم ترین بخش ها در سخنرانی و فن بیان به حساب می آید که در دوره کامل بهش پرداخته شده بنابراین کلمات را چندین بار تکرار کنید تا با آنها به طور کامل آشنا شوید. آهنگ آنها را بشناسید و بتوانید آنها را با لحن و صدای بهتری برای مخاطبان تکرار کنید. این شکلی مخاطب احساس بهتری از شنیدن به حرفاتون پیدا میکنه و تاثیرگذاری کلامتون بشدت افزایش پیدا میکنه
تاکید، مکث و توقف متناسب
تاکید، مکث و توقف متناسب، نکاتی هستند که برای ارائه صحبت های خود به بهترین نحو باید به آنها تسلط داشته باشید. گاهی اوقات در حین صحبت نیاز است که مکث کنید تا مخاطب بتواند حرف های شما را در ذهن خودش حلاجی کند و منظور شما را بهتر درک کند. بنابراین باید به این نکته توجه خوبی داشته باشید. اگر ندانید که چه زمانی و در کجا باید این کار را انجام دهید، تاثیرگذاری کلام شما تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.
در بعضی از بخش های صحبت شما مخاطب باید از خود واکنش نشان دهد. مثل بخش هایی که نیاز به واکنشهای احساسی مانند تعجب، شوق و یا ناراحتی دارد. بعد از این قسمت ها حتماً مکث کنید و اجازه دهید که مخاطب شما بتواند از خود واکنش نشان دهد. اگر بلافاصله به سراغ بخش بعدی صحبت خود بروید، در واقع تمرکز مخاطب را از آن بخش جدا کرده و موجب می شوید که نتوانند در جای مناسب از خود واکنش مناسبی بروز دهد. برخی قسمتهای صحبت های شما نسبت به سایر بخش های مهم تر هستند بنابراین باید روی آنها تاکید کنید تا مخاطب متوجه این اهمیت بشود. مکث های به جا و حرفه ای تاثیر مستقیمی بر درک مطلب شنونده میتونه داشته باشه پس با درک صحیح مکث های به جا متوجه اهمیت سکوت های کوتاه در بین صحبتای خودتون بشید
دیدگاهتان را بنویسید